jaktak.cz

Jak připravit mexický bramborový salát | výborný lehký bramborový salát

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit mexický bramborový salát | výborný lehký bramborový salát. Recept na mexický bramborový salát určitě vyzkoušejte právě teď, nejlépe totiž chutná jako příloha ke grilovaným masům a sezona grilování pomalu začíná. Salát se může konzumovat i jen tak, samotný. Při dochucování se nebojte zkusit i jiné koření, nebo třeba bylinky. Popusťte uzdu  fantazii a řiďte se svojí chutí.

Co je potřeba

  •  800 g vařených brambor
  •  4 natvrdo uvařená vejce
  •  2 středně velké červené cibule
  •  4 sladkokyselé okurky
  •  1 červená nebo oranžová paprika
  •  150 g vařených červených fazolí
  •  100 g sterilovaných kukuřičných zrn
  •  2 lžíce octa
  •  50 ml oleje
  •  sůl
  •  mletý pepř

Krok 1

Brambory uvařte ve slupce den předem, aby měly čas důkladně vychladnout. Oloupejte je a nakrájejte na stejně silné plátky. Dobře to půjde kráječem na vajíčka.

Krok 2

Červenou cibuli rozkrájejte na tenká půlkolečka. Konzervovaná kukuřičná zrna a uvařené červené fazole přidejte spolu s cibulí k bramborám. Promíchejte.

Krok 3

Sterilované okurky nakrájejte na kousky, malé plody vypadají hezky nakrájené na kolečka. Červenou nebo oranžovou papriku očistěte od semen a vnitřních lišt a též ji pokrájejte na úhledné kousky. Vejce rozdělte na plátky

Krok 4

Ochuťte octem, olejem, mletým pepřem a solí. Vše dohromady dobře promíchejte, aby se veškeré ingredience ve směsi rovnoměrně rozptýlily. Salát nechte v chladu uležet a podávejte jako přílohu ke grilovanému masu.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-mexicky-bramborovy-salat.html