jaktak.cz

Jak připravit krémový fudge s oříšky | recept na poslední chvíli

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit krémový fudge s oříšky | recept na poslední chvíli. Tato bílá verze vyhlášené americké lahůdky opravdu vytvoří pro fudge typicky vláčnou, mírně lepivou a měkkou hmotu, která se dá přirovnat k měkké karamelce. V tomto případě, vzhledem k základu z krémového sýru, cukru a rozpuštěné bílé čokolády, ještě o něco krémovější.

Co je potřeba

  • 350 g bílé čokolády
  • 225 g krupicového cukru
  • 250 g tučného krémového sýru (Philadelphia či pomazánkové máslo)
  • 100 g mletých lískových oříšků
  • 2 lžičky vanilkového extraktu (aroma)

 

Krok 1

Ve vodní lázni rozpusťte nalámanou bílou čokoládu.

Krok 2

Zatímco se čokoláda rozpouští, v míse promíchejte (vyšlehejte) do nadýchané směsi krémový sýr s krupicovým cukrem a vanilkovým extraktem. Do krému přidejte opravdu cukr krupici, je jemnější než krystal a lépe se vstřebá.

Krok 3

Do krémového základu vlijte rozpuštěnou čokoládu a přidejte mleté ořechy. Ty nemusí být umleté zcela najemno a nemusí být striktně lískové. Směle sáhněte po vlašských či mandlích.

Krok 4

Důkladně promíchejte a sladkou, vonící hmotu přemístěte do pečicím papírem vyložené formy, nejlépe s rovnými boky. Takto dejte zatuhnout do lednice, nejlépe přes noc. Vzhledem ke krémovému základu tato varianta fudge potřebuje opravdu řádně prochladit.

Krok 5

Následně krájejte ostrým nožem, případně namočeným ve vodě, na kostky o velikosti přibližně 2 x 2 cm. Božskou lahůdku uchovávejte takto připravenou v lednici a vyjměte ji těsně před podáváním. Poměrně rychle při pokojové teplotě taje, což není na škodu, výborná je stále, jen ruce budete mít více ulepené.

Možná znáte, ale pokud ne, tak se vám bude určitě hodit tip na skvělou bílou čokoládu, ideální k rozpouštění. Najdete ji v regálech Lidlu jako bílou čokoládu na vaření (200 g). Nádherně se rozpouští, pojí s dalšími ingrediencemi a výborně chutná. Používám ji i do polev a krémů.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-kremovy-fudge-s-orisky-recept-na-posledni-chvili.html