jaktak.cz

Jak připravit avokádový krém s banánem a čokoládou | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit avokádový krém s banánem a čokoládou | recept. Zakomponovat avokádo do sladkého dezertu je cestou k úspěchu. Dopřejete si totiž sladké, ale zdravější! Přidaná čokoláda je v malém množství, navíc vysokoprocentní a banán je snad to nejméně náročné sladidlo, které existuje. S pomocí bílého jogurtu pak vytvoříte přímo okouzlující krémový dezert, kterým si můžete život zcela bez výčitek osladit.

Co je potřeba

  • 1 avokádo
  • 1 zralý banán
  • ½ tabulky vysokoprocentní hořké čokolády
  • ½ kelímku bílého jogurtu
  • 1 lžička kokosového oleje na rozpuštění čokolády

Krok 1

Tyčovým mixérem rozmixujte jogurt, na kousky nakrájené zralé avokádo a banán. Čím zralejší banán, tím víc obsahuje cukru a lépe chutná.

Krok 2

Čokoládu spolu s kokosovým olejem rozehřejte v mikrovlnné troubě. V případě nouze lze použít i jiný tuk např. máslo. Kokosový olej ale dodá čokoládě příjemný kokosový nádech, který se ke zbylým surovinám velmi hodí.  

Krok 3

Tekutou čokoládu pak přilijte do promixovaného a jemně našlehaného avokádového krému a důkladně promíchejte, aby se čokoláda s krémem propojila.

Krok 4

Nyní máte v podstatě hotovo. Stačí jen vydržet, než se nadýchaný krém vychladí. Mezitím můžete aspoň popřemýšlet, v jaké podobě si ho dopřejete. Zda jen v misce ozdobený kolečky banánu, proložený piškoty či oříšky, nebo k palačinkám a lívancům.

Pokud přeci jen zatoužíte po sladší chuti, přidejte do dezertu přiměřené množství jakéhokoliv sirupu. Největšího úspěchu ovšem dosáhnete s javorovým sirupem, případně sirupem z agáve.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-avokadovy-krem-s-bananem-cokoladou-recept.html