jaktak.cz

Jak připravit lanýžové pralinky z bílé čokolády, ricotty a kokosu | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit lanýžové pralinky z bílé čokolády, ricotty a kokosu | recept. Tyto luxusní pralinky z bílé čokolády a kokosu se doslova rozplývají na jazyku. O jejich úžasnou vláčnost se postará šťavnatá ricotta, která současně bravurně vyváží sladkou chuť bílé čokolády.

Co je potřeba

  • 100 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • 250 g ricotty
  • 100 g bílé čokolády
  • 70 g strouhaného kokosu
  • kokos na obalení pralinek

Krok 1

Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny.

Krok 2

Do mísy přidejte ricottu, najemno nastrouhanou čokoládu a kokos.

Krok 3

Vše promíchejte v jednotnou hmotu a uložte nejméně na 3 hodiny do lednice odpočinout. Hmota bude po vychlazení tužší než po promíchání, ale zcela tuhou ji nečekejte. Je spíše měkčího rázu, ovšem nelepí se. Šťavnatá a jakoby mokrá konzistence je v naprostém pořádku.

Krok 4

Z hmoty odkrajujte čajovou lžičkou kousky  malé nočky a  rovnou je překládejte do misky s kokosem.

Krok 5

V kokosu je pak rukou zlehka obalte a dotvořte do kuliček, které ale nemusí být zcela pravidelné, vždyť klasické lanýžové pralinky také nejsou pravidelné. Při obalování buďte svižní a pracujte spíše prsty, hmota v dlaních rychle taje.

Hotové pralinky skladujte v lednici, kde krásně ztuhnou. Z lednice je vyjměte těsně před servírováním.

Místo ricotty lze využít i tučný tvaroh ve vaničce. Rozdíl opravdu není poznat.  


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-lanyzove-pralinky-z-bile-cokolady-ricotty-kokosu-recept.html