jaktak.cz

Jak upéct nadýchané košíčky z kešu oříšků a čokolády | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak upéct nadýchané košíčky z kešu oříšků a čokolády | recept. Neskutečně lahodný košíček plný kešu oříšků a čokolády, který se doslova rozplývá na jazyku. Je nadýchaný, uvnitř příjemně vláčný, a navíc kouzelně voní.

Co je potřeba

  • 200 g kešu oříšků
  • 200 g čokolády na vaření
  • 3 vajíčka
  • 90 g cukru krupice
  • 3 lžíce rumu
  • malé papírové košíčky

Krok 1

Kešu oříšky a nahrubo nakrájenou čokoládu vložte společně do mixéru či sekáčku potravin a rozmixujte (nasekejte) do co nejjemnější konzistence.

Krok 2

Směs přendejte do větší mísy.

Krok 3

Ručním šlehačem vyšlehejte vajíčka s cukrem do pěny.

Krok 4

Vaječnou pěnu přemístěte do mísy k rozdrcené čokoládě s kešu oříšky, současně přilijte i rum, a jemně vše dohromady promíchejte.

Krok 5

Vzniklým těstem plňte papírové košíčky. Pokud máte košíčky té nejmenší velikosti, dávejte do košíku lžičku až dvě těsta. Určitě ale košíčky neplňte až po okraj.

Krok 6

Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) asi tak 20-25 minut. Košíčky by po vytažení z trouby měly být jen lehce zabarvené a stále měkké, nadýchané, ovšem s pevným povrchem. Po vychladnutí se mohou podávat.

Stejně tak lahodné košíčky můžete upéct i z loupaných mandlí.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-nadychane-kosicky-z-kesu-orisku-cokolady-recept.html