Jak připravit výpečky z vepřového masa | recept z vepřového bůčku
Jak připravit výpečky z vepřového masa | recept z vepřového bůčku. Pečený vepřový bůček nepatří mezi zdravá jídla, ale jednou za čas můžeme udělat výjimku a dopřát si klasické hospodské výpečky se zelím. Recept je uvedený přesně podle receptur teplých pokrmů a tak v něm chybí kmín, kterým se obvykle pečené vepřové maso koření. Mně osobně tam chybí a proto ho přidávám. Maso jím jemně posypu před vložením do trouby.
Co je potřeba
- 1000 g vepřového bůčku
- 30 g soli
- 1 g mletého černého pepře
- 200 g cibule
- 30 g česneku
- lžíce sádla
- 200 ml vody
Krok 1
Ostrým nožem udělejte zářezy do kůže, dokud je maso ještě v celku. Pak bůček nakrájejte na přibližně stejně velké kousky.
Krok 2
Maso osolte a okořeňte čerstvě mletým černým pepřem.
Krok 3
Připravené kousky zprudka ze všech stran opečte v rozpáleném tuku.
Krok 4
Opečené maso vyskládejte do pekáčku a na tuku, který zbyl v pánvi po opékání, lehce osmahněte pokrájenou cibuli a česnek. Přidejte směs do pekáčku, podlijte vodou a dejte péct do vyhřáté trouby (190 °C). Během pečení občas promíchejte, aby se cibule nepřipálila.
Krok 5
Měkké, dozlatova vypečené kousky bůčku podávejte s kysaným zelím a bramborovými knedlíky. Chutná i studený s chlebem.