jaktak.cz

Jak připravit výpečky z vepřového masa | recept z vepřového bůčku

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit  výpečky z vepřového masa | recept z vepřového bůčku. Pečený vepřový bůček nepatří mezi zdravá jídla, ale jednou za čas můžeme udělat výjimku a dopřát si klasické hospodské výpečky se zelím. Recept je uvedený přesně podle receptur teplých pokrmů a tak v něm chybí kmín, kterým se obvykle  pečené vepřové maso koření. Mně osobně tam chybí a proto ho přidávám. Maso jím jemně posypu před vložením do trouby.  

Co je potřeba

  • 1000 g vepřového bůčku 
  • 30 g soli
  • 1 g mletého černého pepře
  • 200 g cibule
  • 30 g česneku
  • lžíce sádla
  • 200 ml vody

Krok 1

Ostrým nožem udělejte zářezy do kůže, dokud je maso ještě v celku. Pak bůček nakrájejte na přibližně stejně velké kousky.

Krok 2

Maso osolte a okořeňte čerstvě mletým černým pepřem.

Krok 3

Připravené kousky zprudka ze všech stran opečte v rozpáleném tuku.

Krok 4

Opečené maso vyskládejte do pekáčku a na tuku, který zbyl v pánvi po opékání, lehce osmahněte pokrájenou cibuli a česnek. Přidejte směs do pekáčku, podlijte vodou a dejte péct do vyhřáté trouby (190 °C). Během pečení občas promíchejte, aby se cibule nepřipálila.

Krok 5

Měkké, dozlatova vypečené kousky bůčku podávejte s kysaným zelím a bramborovými knedlíky. Chutná i studený s chlebem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-vypecky-z-veproveho-masa-recept-z-veproveho-bucku.html