jaktak.cz

Jak na jednoduché piškotové pralinky s bílou čokoládou | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak na jednoduché piškotové pralinky s bílou čokoládou | recept. Jako každá správná pralinka není ani tato piškotová o rum ochuzena. Ten zde bravurně propojí mleté piškoty s ořechy a spolu s bílou čokoládou a máslem vytvoří cukrovinku, která vás zaujme neskutečnou vláčností a příjemnou chutí.

Co je potřeba

Z uvedeného množství vytvoříte přibližně 35 lahodných piškotových pralinek

  • 100 g piškotů
  • 80 g másla
  • 4 lžíce tmavého rumu
  • 50 g bílé čokolády
  • 40 g ořechů (nejlépe světlých či sloupnutých – lískové ořechy, mandle, kešu)

50 g bílé čokolády na obalení

Krok 1

V míse smíchejte mleté piškoty, mleté ořechy, povolené máslo, rozpuštěnou bílou čokoládu a rum. Vše důkladně propracujte do měkkého, vláčného a tvárného těsta. Pokud by těsto bylo lepivé či příliš mokré, přidejte piškoty či ořechy. V opačném případě, pokud by bylo drolivé, zvláčněte rumem a kouskem másla.

Krok 2

Z vychlazeného a alespoň hodinu odleželého těsta v dlaních tvarujte malé kuličky.

Krok 3

Kuličky obalujte v najemno nastrouhané čokoládě. V případě, že vám zbyly namleté piškoty či ořechy, můžete pralinky obalit i v nich.

Pralinky skladujte v chladu, kde poměrně dlouho vydrží. Jejich chuť ale nejvíce vynikne po několika minutách v pokojové teplotě, kdy krásně zvláční.

Piškotovou pralinku povýšíte na luxusní, pokud ji v bílé čokoládě pouze neobalíte, ale do čokolády namočíte. Pro tuto variantu bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, pralinku napíchněte a ponořte do čokolády. Poté ji položte na mřížku a nechejte okapat a ztuhnout.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-jednoduche-piskotove-pralinky-s-bilou-cokoladou-recept.html