jaktak.cz

Jak na zapečenou smetanově-máslovou růžičkovou kapustu | recept i pro vegetariány

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak na zapečenou smetanově-máslovou růžičkovou kapustu | recept i pro vegetariány. Chuťově výrazné kapustičky jsou ve spojení s lahodnou smetanou a na másle opraženou strouhankou opravdovou delikatesou. Máslově jemnou, dokonale krémovou a navíc neskutečně snadnou a rychlou na přípravu. Zapečené kapustičky lze servírovat coby bezmasý pokrm s vařenými bramborami či opečeným toastem, ale i jako zeleninovou přílohu k masu.

Co je potřeba

  • 500 g růžičkových kapustiček
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g másla
  • 4 lžíce kukuřičné strouhanky (lze i klasické strouhanky)
  • sůl dle chuti

 

 

Krok 1

Kapustičky omyjte, očistěte a vložte do vroucí osolené vody. Kapustičky nechejte několik minut povařit, ale ne zcela doměkka. Následně se budou zapékat v troubě, kde ještě změknou. Bude jim tedy stačit přibližně 8-10 minut. Po uvaření je slijte.

Krok 2

Mezitím na 40 g másla osmahněte dozlatova strouhanku.

Krok 3

Zbylými 10 g másla vymažte zapékací formu a vložte do ní uvařené kapustičky.

Krok 4

Zalijte je osolenou smetanou. Se smetanou ke šlehání jsou kapustičky opravdu delikátní, pokud ale chcete odlehčenější variantu, přidejte smetanu na vaření. Výsledná omáčka bude pak o něco řidší.

Krok 5

Na závěr kapustičky posypejte osmaženou strouhankou a vložte do předem vyhřáté trouby na 190 °C (horkovzdušná trouba 170 °C). Při této teplotě pečte 15-20 minut. Podle vlastního uvážení můžete ještě před zapékáním strouhanku poklást hoblinkami másla.

Takto připravené kapustičky jsou opravdu luxusní. Ovšem pokud osmaženou strouhanku promícháte s trochou strouhaného parmazánu, pochutnáte si ještě více.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-zapecenou-smetanove-maslovou-ruzickovou-kapustu-recept-i-pro-vegetariany.html