jaktak.cz

Jak potěšit své blízké skleničkou plnou výtečného kakaovo-arašídového másla

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak potěšit své blízké skleničkou plnou výtečného kakaovo-arašídového másla. V podstatě vše čokoládové, kakaové či oříškové hodící se k namazání na pečivo, je oblíbené a vítané. A co teprve, když je taková dobrota vlastnoručně vyrobena a darována v okrasné skleničce. To potěší o to více. Vykouzlete svým blízkým úsměv na rtech a připravte jim tuto luxusní variantu sladké pomazánky s výrazně arašídovou chutí.

Co je potřeba

  • 180 g arašídového másla
  • 20 g tmavého kakaa
  • 75 g medu
  • 2 lžičky vanilkového extraktu či aroma

na dohotovení do dárkové podoby: menší skleničky a jakékoliv pentličky, mašličky či stužky.

 

Krok 1

Do vyšší a užší nádoby dejte arašídové máslo, tmavé kakao, med i vanilkový extrakt či aroma. Pro extra jemnou konzistenci zvolte máslo jemné (smooth), ale pokud obdarovaný ocení sem tak malý kousek arašídu, pak sáhněte po variantě s křupavými kousky (crunchies).

Krok 2

Veškeré suroviny v nádobě nejdříve vařečkou promíchejte a poté tyčovým mixérem promixujte. Promícháním surovin zabráníte vzedmutí kakaa při mixování.

Krok 3

Lahodnou a krásně voňavou dobrotu rozdělte do menších skleniček a převažte stužkou, provázkem či mašlí, na kterou můžete zavěsit i jakoukoli ozdobu či  jmenovku obdarovaného.

Sladkou pochoutku skladujte jej v chladničce.

Velice příjemné chuti dosáhnete, pokud místo medu přidáte javorový sirup.

V případě, že máte doma pouze tuhý med, který by se obtížně promísil s už tak hustější konzistencí másla, přidejte místo něj tekutý sirup. Buď právě zmiňovaný javorový, ale lze i čekankový a agávový.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-potesit-sve-blizke-sklenickou-plnou-vytecneho-kakaovo-arasidoveho-masla.html