jaktak.cz

Jak připravit jemnou celerovou pomazánku s mrkví a jablkem | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit jemnou celerovou pomazánku s mrkví a jablkem | recept. Jedinečné spojení nasládlé mrkve, celeru a nakyslého jablka dá vzniknout úžasně jemné a svěží pomazánce, která se díky svému tvarohovému základu stane vítanou a lehce stravitelnou změnou v plejádě klasických majonézových pomazánek.

Co je potřeba

  • 200 g mrkve
  • 1 sklenička sterilovaného celeru (sklenička o váze 330 g)
  • 1 kyselejší jablko – nejlépe odrůda Granny Smith
  • 200 g tučného či polotučného tvarohu ve vaničce
  • 2 lžíce zakysané smetany

Krok 1

Ve větší misce spolu promíchejte najemno nastrouhanou mrkev a jemně strouhané oloupané jablko.

Krok 2

Přidejte dobře okapaný sterilovaný celer. Pro lepší konzistenci pomazánky doporučuji celer nakrájet na menší kousky.

Krok 3

Nakonec vmíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Tučnost tvarohu i smetany je čistě na vaší volba. Já raději používám tučnější verzi, se kterou je pomazánka lahodnější a jemnější.

Takto připravenou pomazánku nechejte v chladu alespoň hodinu proležet a následně si ji dopřejte s jakýmkoliv pečivem. Je skvělá jak s opečeným toastem, tak s čerstvým pečivem.

Pomazánka je výtečná i s přidaným pomazánkovým máslem místo tvarohu. Řekla bych, že možná i chuťově dokonalejší.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-jemnou-celerovou-pomazanku-s-mrkvi-jablkem-recept.html