jaktak.cz

Jak upéct nadýchanou kakaovou bábovku s červeným vínem | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak upéct nadýchanou kakaovou bábovku s červeným vínem | recept. Pokud rádi vaříte s vínem, tedy ve smyslu jeho přidání do jídla, je tato bábovka přesně pro vás. Tradiční třené těsto je v ní netradičně doplněné červeným vínem. To se, spolu se skořicí a kakaem, zaslouží o unikátní chuť, která této bábovce dodá na jedinečnosti.

Co je potřeba

  • 200 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g Hery
  • 3 vajíčka (oddělené bílky a žloutky)
  • 150 ml suchého červeného vína
  • 1–2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžíce tmavého kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr

Krok 1

Povolenou Heru utřete ve větší míse s moučkovým cukrem do pěny.

Krok 2

Přidejte žloutky a promíchejte.

Krok 3

Do třeného základu přisypte veškeré suché suroviny, tedy hladkou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, kakao a skořici. Vše důkladně propracujte.

Krok 4

Do hutného těsta přilijte červené víno.

Krok 5

Na závěr zlehka vmíchejte ušlehaný sníh z bílků.

Krok 6

Připravené těsto přesuňte do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pokud máte silikonovou formu, vymazávat ji nemusíte.

Krok 7

Bábovku pečte v předem vyhřáté troubě na středním roštu při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C), 50–55 minut. Před vytažením z trouby do bábovky zapíchněte špejli a vyzkoušejte tak její propečení. Pokud špejli vytáhnete suchou, bez vlhkých drobečků, máte hotovo.

Nyní už jen vyčkejte, až bábovka zcela vychladne a budete ji moci bezpečně vyklopit a naservírovat.

Pro podporu skořicové chuti přidejte do těsta místo vanilkového cukru, cukr skořicový.

 


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-nadychanou-kakaovou-babovku-s-cervenym-vinem-recept.html