jaktak.cz

Jak využít zázračné účinky česneku | rady

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak využít zázračné účinky česneku | rady. Existuje-li nějaká zázračná rostlina se širokým využitím, je to česnek. A jak využijeme jeho zázračné účinky? Zažene infekce i upíry! Již ve starém Egyptě se česnek doporučoval na bolest hlavy, bolest krku a slabosti všeho druhu. Na začátku 20. století byl jedním z hlavních léků na tuberkulózu a v průběhu první světové války se používal proti tyfu a úplavici. A jeho vlastnosti? Protihorečnatý, antiseptický, hypotenzivní, stimulující krevní oběh, protihlístový – a nepostradatelný v kuchyni!

 

Co je potřeba

  • česnek, česnek a česnek

Krok 1

V domácích podmínkách si určitě vyrobíme česnekovou šťávu na kašel a rýmu. Stačí nám pouze med a česnek. Několik stroužků nakrájíme na tenké plátky. Zalijeme několika lžícemi medu a necháme tři hodiny působit. Užíváme po lžičkách po celý den.

 

Krok 2

Nebojte se vůně česneku. Když se syrový česnek rozdrtí, vydává allicin, který je silně antibiotický. Allicin proběhne celým tělem i krevním oběhem. Vylučuje se střevy, kůží, močí a plícemi. A tam všude desinfikuje!

 

Krok 3

Výzkumy dokazují, že česnek je silný antioxidant a síra v něm obsažená blokuje vznik a růst nádorů.

 

Krok 4

Pomáhá při bolesti v krku, kašli a rýmě. Poradí si s plicními infekcemi, infekcemi střev, kandidózami a parazity.

 

Krok 5

V dýchacích cestách uvolňuje nateklé sliznice a pomáhá při vykašlávání.

Krok 6

Česnek může významně snížit hladinu cukru a cholesterolu v krvi.

Krok 7

Zevně česnek používáme na zapálené klouby, podvrtnutí, revmatismus, po kousnutí, nebo bodnutí hmyzem. Můžeme si vyrobit olejový česnekový nálev, který můžeme kapat do ucha. Tam ulevuje při bolesti.

Krok 8

A kdo se bojí využít česnek k léčebným účelům, určitě nepohrdne tímto pomocníkem v kuchyni. Jeho vynikající chuť vylepší nejeden pokrm!

 


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyuzit-zazracne-ucinky-cesneku-rady.html