jaktak.cz

Jak upéct křehké sušenky z kukuřičných lupínků | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak upéct křehké sušenky z kukuřičných lupínků | recept. Sušenky z kukuřičných lupínků jsou nejen úžasně křehké, ale i tak voňavé, že jim jednoduše nelze odolat. Spojení aromatické skořice a rumu s vůní pečených rozinek, je v kombinaci s lahodným máslovým těstem opravdu jedinečné.

Co je potřeba

Z uvedeného množství upečete přibližně 45 křehkých a voňavých sušenek

  • 100 g rozinek
  • 5 lžic tmavého rumu
  • 125 g másla
  • 1 vajíčko
  • 150 g polohrubé mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 100 g lehce podrcených kukuřičných lupínků
  • 1 lžička mleté skořice

 

Krok 1

Den před plánovaným pečením, či alespoň pár hodin předem, zalijte rozinky rumem a nechejte je nabobtnat.

Krok 2

Změklé máslo utřete ve větší míse s cukrem do nadýchané pěny.

Krok 3

Přisypte mouku s práškem do pečiva, přidejte vajíčko, mírně podrcené lupínky, marinované rozinky a provoňte skořicí.

Krok 4

Veškeré suroviny zpracujte na kompaktní, ale mírně lepivé těsto. Lehce lepivé těsto je v pořádku, zbytečně velké množství mouky do něj nepřidávejte. Výsledné sušenky by byly příliš tvrdé, a ne tak krásně křehké. Z těsta tvořte vlhkou rukou malé kuličky, které (na plechu vyloženém pečicím papírem) vypouklou stranou lžičky jemně rozmáčkněte.

Krok 5

Pečte v předem vyhřáté troubě při 170 ˚C (horkovzdušná trouba 150 ˚C) 10–15 minut do lehkého zezlátnutí. Zbytkovým teplem při chladnutí pak voňavé sušenky nádherně zkřehnou.

Teplé sušenky můžete po vytažení z trouby obalit ve směsi moučkového cukru a skořice.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-krehke-susenky-z-kukuricnych-lupinku-recept.html