jaktak.cz

Jak zapéct kuřecí prsa v hořčici a sýru | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak zapéct kuřecí prsa v hořčici a sýru | recept. Kuřecí prsa připravená tímto způsobem zůstanou šťavnatá, nevysuší se. Recept lze různě obměňovat, vyzkoušet můžete různé druhy hořčic a sýrů. Jen kuřecí prsa, pokud možno, nenahrazujte jinou částí kuřete, pro tuto úpravu jsou nejvhodnější. Kuřecí prsa se zapékají nasucho bez tuku, proto je raději pokládejte do pekáčku na pečicí papír, usnadníte si následné umývání a čištění.

Co je potřeba

  • kuřecí prsa bez kůže
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1–2 lžíce mléka
  • sůl (i bylinková)
  • 100 g mozzarelly
  • 4 lžíce hladké mouky
  • pažitka

Krok 1

Kuřecí prsa očistěte, opláchněte a osušte papírovými utěrkami. Na chvilku je vložte do hořčičné marinády. Stačí hodina, ale klidně mohou být naložené déle.

Krok 2

Marinádu připravte z hrubozrnné hořčice nebo i jiné, která vám chutná. Příliš hustou hořčici rozřeďte mlékem, pokud je to nutné. Nezapomeňte marinádu osolit. Kuřecí maso stejnoměrně pokryjte směsí a odložte do chladu.

Krok 3

Na obalení smíchejte strouhanou mozzarellu (i jiný sýr) s moukou a pažitkou.

Krok 4

Naložené maso obalte v sýrové směsi. Sýr rukou trochu přitlačte, aby na porcích držel.

Krok 5

Maso položte do pekáčku s papírem na pečení. Jestliže zbyla sýrová obalovací směs, položte ji navrch. Vložte do předehřáté trouby a přibližně 30 minut zapečte při 200 °C.

Podávejte s brambory a zeleninou, nebo se zeleninovým salátem.

Pozor na to, abyste kuřecí prsa dobře propekli. Vyzkoušejte grilovací jehlou, pokud po zapíchnutí vyteče růžová šťáva, ještě chvilku maso pečte. Ze správně propečeného masa vytéká šťáva čirá.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-zapect-kureci-prsa-v-horcici-syru-recept.html