jaktak.cz

Jak usmažit výborné kapří hranolky | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak usmažit výborné kapří hranolky | recept. Nemáte čas zajet si do Třeboně na nějakou tu rybí dobrotu? Zkuste si v domácích podmínkách usmažit vynikající kapří hranolky podle třeboňského receptu. Poradíme vám jak na to.

 

Co je potřeba

  • vyfiletované kapří maso ( přibližně půl kila na 4 porce)
  • sůl
  • sladká paprika
  • česnek
  • kmín mletý
  • zázvor mletý
  • hladká mouka
  • škrobová moučka
  • olej na smažení
  • bramborová kaše
  • různé dipy

 

Krok 1

Základem je čerstvé vyfiletované rybí maso. Nejlepší je z kapra. Pokud neovládáte filetování ryb, kupte si rovnou maso opracované. Když začínáme od „živého“ kapra, pak rybu zabijeme, vykucháme, vyfiletujeme a nakrájíme na proužky.

 

Krok 2

Připravíme si prolisovaný česnek, sůl, mletý kmín a trošičku mletého zázvoru ( nemusí být). Vše vetřeme do proužků (hranolků!) ryby a necháme odležet.

 

Krok 3

V misce promícháme hladkou mouku se sladkou paprikou a škrobovou moučkou.

Kousky kapra obalíme a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Usmažené necháme okapat na papírové utěrce.

Krok 4

Ke kapřím hranolkům si uděláme bramborovou kaši a tu posypeme čerstvou petrželkou.

Krok 5

Výborné je podávat různé studené dipy, podle vlastní chuti. Já mám nejraději dip ze zakysané smetany, soli a česneku. Vynikající je přidat do dipu trochu čerstvě strouhaného křenu.

Krok 6

Tuto specialitu nabízí většina restaurací v Třeboni (recepty se liší pouze v maličkostech) a teď i vaše domácí kuchyně. Dobrou chuť a nezapomeňte hlavní ingredienci: LÁSKU!


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-usmazit-vyborne-kapri-hranolky-recept.html