jaktak.cz

Jak připravit vynikající fudge s Mars tyčinkami | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit vynikající fudge s Mars tyčinkami | recept. Podle dnešního receptu si můžete udělat vynikající sladkou pochoutku – fudge, v překladu fondán nebo karamel. Zajímá vás, kde se vzalo označení fudge? První zmínka údajně pochází už z roku 1889. V dopise píše studentka dívčí školy o kamarádce, která při výrobě karamelu neohřála směs na správnou teplotu a místo karamelu vznikla hmota, jež označila za nepovedenou, zfušovanou, tedy anglicky fudge. Nicméně díky nepovedené práci vznikla oblíbená sladká cukrovinka, s níž se dnes můžete setkat ve spoustu příchutích. 

 

 

Co je potřeba

  • 420 g bílé čokolády
  • plechovka kondenzovaného slazeného mléka (Salko)
  • 4 čokoládové tyčinky Mars

Krok 1

Připravte si nejprve formu, ve které necháte směs tuhnout. Může to být obdélníková miska, pekáček či jiná vhodná nádoba. Dno a boční strany formy zakryjte papírem na pečení nebo alobalem. 

Krok 2

V hrnci za občasného promíchání ohřejte slazené kondenzované mléko.

Krok 3

V horkém mléce rozpusťte bílou čokoládu nalámanou na kousky.

Krok 4

Jakmile se čokoláda rozpustí a směs je hladká, přidejte 2 tyčinky Mars a také je nechte rozehřát. Směs míchejte, aby se nepřipálila.

Krok 5

Směs odstavte a vmíchejte 1 Mars čokoládu nakrájenou na kousky. Částečně se rozpustí a na řezu vznikne hezká mozaika. Směs nalijte do připravené formy, povrch uhlaďte a nechte v chladu nejméně 3 hodiny tuhnout. Pak nakrájejte na kostky.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-vynikajici-fudge-s-mars-tycinkami-recept.html