jaktak.cz

Jak upéct šunkové košíčky se sýrovou nádivkou | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak upéct šunkové košíčky se sýrovou nádivkou | recept. Šunka, coby základ košíčků, je základem vkusným, neotřelým a ještě navíc dietním. Spolu s jemnou, rovněž kaloricky nenáročnou nádivkou z krémového sýru, mozzarelly a cherry rajčátek si takové košíčky můžete bez výčitek svědomí dopřát i ve větším množství.

Co je potřeba

  • 12 plátků kuřecí šunky
  • 100 g krémového sýra (Lučina, žervé…)
  • 5 lžic smetany ke šlehání
  • 100 g najemno nastrouhané mozzarelly
  • 70 g cherry rajčátek
  • 1 stonek jarní cibulky
  • sůl a pepř k dochucení
  • olivový olej či olej ve spreji na vymaštění formiček

Krok 1

Nejprve v misce promíchejte krémový sýr se smetanou.

Pro dietnější verzi košíčků můžete místo smetany použít i mléko, ovšem vzhledem k chuti alespoň plnotučné.

Krok 2

Do krémového základu přidejte najemno nastrouhanou mozzarellu s nadrobno nakrájenou zelenou cibulkou a směs osolte a opepřete.

Krok 3

Jako poslední zlehka vmíchejte na malé kousky nakrájená rajčátka. Šťávu z nich přimíchejte také. Ta sýrovou směs patřičně naředí. Pokud by se vám i tak zdála příliš hutná, přidejte další lžíci smetany.

Krok 4

Nyní formičky na muffiny vytřete olejem a vyskládejte do nich plátky šunky. Do každého muffinu jeden plátek.

Pokud jsou plátky šunky slabé, použijte raději dva.

Krok 5

Do šunkových košíčků poté rozdělte připravenou nádivku. Stačí 1–2 lžičky do každého.

Krok 6

Takto připravené vložte do předehřáté trouby na 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) a pečte přibližně 30 minut do zezlátnutí a lehkého opečení okrajů šunky.

  • S mozzarellou jsou košíčky opravdu jemné. Máte-li chuť na výraznější, neváhejte a do nádivky využijte například čedar, balkánský sýr nebo i ementál, který s ostatními surovinami také báječně chutná.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-sunkove-kosicky-se-syrovou-nadivkou-recept.html