jaktak.cz

Jak až neuvěřitelně snadno upéct fantastický hrnkový Milka koláč s grankem

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak až neuvěřitelně snadno upéct fantastický hrnkový Milka koláč s grankem. Známá a velice oblíbená, lahodně sladká čokoláda ve smetanově krémové polevě vytvoří spolu s nadýchaným a grankem doslazeným korpusem, opravdu božský moučník. Omámí  vás i svou neskonalou šťavnatostí získanou silnou černou kávou, kterou je horký upečený korpus delikátně pokapaný.

Co je potřeba

K odměřování surovin použijte čtvrtlitrový hrnek

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 hrnek sladkého kakaa Granko
  • 1/2 hrnku oleje
  • 5 vajíček
  • 1 prášek do pečiva
  •  100 ml silné černé kávy na pokapání korpusu
  •  meruňková marmeláda na potření korpusu

Na čokoládovou polevu:

  • 250 g mléčné čokolády Milka
  • 250 ml smetany ke šlehání

Krok 1

Do velké mísy nasypte mouku, cukr, granko i prášek do pečiva a spolu s vajíčky a olejem vše vymíchejte do litého těsta.

Krok 2

Těsto vlijte do pečící obdélníkové formy vyložené pečicím papírem, uhlaďte a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C), přibližně 35 minut.

Krok 3

Ihned po vytažení z trouby upečený korpus pokapejte uvařenou a vychladlou černou kávou.

Krok 4

Následně jej potřete rozmíchanou marmeládou. Tu nanášejte opatrně a zlehka, korpus je opravdu neskutečně nadýchaný a jemný.

Krok 5

Nyní v rendlíku začněte pomalu na mírném ohni rozpouštět smetanu nalámanou mléčnou čokoládou. Míchejte do té doby, než se čokoláda zcela rozpustí. Poté vzniklou polevu nechejte alespoň pár minut chladnout, aby částečně zatuhla.

Krok 6

Vláčnou polevu pak naneste na marmeládovou vrstvu.

V pokojové teplotě nechejte hotový moučník zcela zchladnout a následně jej vložte do lednice zatuhnout. Ideálně přes noc. 

  • Jste-li opravdu velcí milovníci čokoládových dobrot, dopřejte si navíc i čokoládovou polevu, kterou nanesete na již zatuhlou čokoládovo-smetanovou vrstvu z čokolády Milka. Koláč ale můžete rovněž jen ozdobit nahrubo nasekanou čokoládou. V rámci jakéhokoliv doladění doporučuji zvolit hořkou čokoládu.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-az-neuveritelne-snadno-upect-fantasticky-hrnkovy-milka-kolac-s-grankem.html