jaktak.cz

Jak upéct řezy s tvarohem a ostružinami | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak upéct řezy s tvarohem a ostružinami | recept. Možná se vám budou podle úvodní fotografie zdát  tyto řezy složité, ale nenechte se zmást. Všechny vrstvy, ze kterých je ostružinový moučník s tvarohem složený, jsou jednoduché a při přípravě nehrozí žádný karambol. Aby vám šla práce rychleji od ruky a s minimální námahou, vezměte si na pomoc ruční šlehač. A jestliže nemáte ostružiny v lásce, klidně ovocné želé udělejte z malin, jahod, borůvek nebo rybízu.

Co je potřeba

Těsto:

  • 5 vajec
  • 200 g krupicového cukru
  • 200 g polohrubé mouky
  • 5 lžic vody
  • 5 lžic oleje
  • 1/2 prášku do pečiva

Ovocná vrstva:

  • 1000 ml ostružinové drti
  • 100 ml vody
  • 3 vanilkové pudinky
  • podle chuti cukr

Náplň:

  • 500 g tvarohu
  • 250 ml zakysané smetany
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 želatinový ztužovač za studena
  • 1 vanilkový cukr 
  • 5 lžic cukru (podle chuti)

tuk a mouka na plech

Krok 1

Celá vejce s cukrem vyšlehejte do pěny. Postupně přidejte a zašlehejte vodu, olej a mouku promíchanou s kypřícím práškem.

Krok 2

Těsto nalijte na plech s vyšším okrajem. Nezapomeňte ho ještě předtím potřít tukem a vysypat moukou. Plech vložte do předehřáté trouby a korpus pečte při 175 °C. Trvá to chvilku, těsto není vysoké. Jakmile povrch zezlátne, zkuste špejlí, zda-li je těsto správně propečené. Po zapíchnutí a vytažení musí zůstat špejle suchá. Upečený korpus nechte vychladnout na plechu.

Krok 3

Přebrané, očistěné ostružiny rozmixujte. Mně osobně vadí ostružinová jadérka, proto směs pasíruji přes síto, ale pokud vám nevadí, klidně tam mohou zůstat. Pudinkový prášek s cukrem promíchejte s vodou a trochou rozmixovaných ostružin. Poté směs vlijte do zbytku ostružinového pyré a za stálého míchání uvařte pudink stejným způsobem, jako se vaří z mléka.

Krok 4

Ještě teplý pudink nalijte na upečený korpus a posypte cukrem, abyste zabránili vytvoření škraloupu. Nechte opět vychladnout.

Krok 5

Vyšlehejte tvaroh s cukrem a smetanou. Je-li směs příliš hustá, přidejte trochu mléka. Smetanu ke šlehání vyšlehejte dotuha. Želatinový ztužovač připravte podle návodu na sáčku. Vše dohromady promíchejte do hladkého krému.

Krok 6

Krém naneste na ostružinový pudink a povrch uhlaďte stěrkou nebo cukrářskou kartou.

Krok 7

Ozdobte nastrouhanou čokoládou a ostružinami. Nechte moučník v chladu, aby tvarohová vrstva dostatečně ztuhla.

Krok 8

Moučník nakrájejte ostrým nožem, který oplachujte vodou, aby řezy byly pěkně hladké.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-rezy-s-tvarohem-ostruzinami-recept.html