jaktak.cz

Jak připravit jednoduchý pečený cheesecake s ostružinami | nejlepší recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit jednoduchý pečený cheesecake s ostružinami | nejlepší recept. Pečený cheesecake s ostružinami můžete připravit nyní v sezóně z čerstvých ostružin, kterých je všude dostatek. Je však možné použít i ostružiny mražené nebo zvolit jiný druh ovoce – např. borůvky, jahody či maliny. Pro přípravu krému se nejlépe hodí tučný měkký tvaroh, případně mascarpone. Postup je velmi jednoduchý.

Co je potřeba

Na korpus je potřeba:

  • 200 g máslových sušenek
  • 90 g změklého másla

 

Na přípravu krému budeme potřebovat:

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 3 vejce
  • asi 120 g třtinového cukru
  • BIO vanilkový cukr nebo vnitřek z ½ vanilkového lusku

 

Na ostružinovou polevu si připravte:

  • cca 300 g ostružin
  • trochu vody
  • 2 lžičky kukuřičného škorbu
  • asi 4 lžíce třtinového cukru (dle kyselosti ovoce)

 

Krok 1

Sušenky rozmixujeme najemno a smícháme je se změklým máslem. Směs rukama důkladně zpracujeme a poté ji namačkáme do dortové formy, jejíž spodek jsme vyložili pečicím papírem. Vytvarujeme vyšší okraje a korpus dáme péct asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 190 °C.

 

Mezitím promícháme tvaroh se smetanou, vejci, třtinovým a vanilkovým cukrem.

Krok 2

Krém naneseme na předpečený korpus a uhladíme jej. Cheesecake dáme péct do trouby, v níž jsme snížili teplotu na 180 °C. Na dno trouby umístíme nádobu s vodou. Pečeme jej 10 minut a následně teplotu v troubě ještě snížíme na 130 °C. Při této teplotě cheesecake pečeme ještě zhruba 50 – 60 minut.

 

Cheesecake necháme zcela vychladnout v pootevřené troubě.

Krok 3

Po vychladnutí jej přelijeme ostružinovou omáčkou, kterou připravíme následujícím způsobem: omyté ostružiny podusíme se třtinovým cukrem a trochou vody doměkka. Ovoce mírně rozmačkáme a posléze směs zahustíme 2 lžičkami škrobu rozmíchanými v malém množství vody. Krátce prohřejeme a můžeme rozetřít na vychladlý cheesecake. Na závěr dort dozdobíme čerstvými ostružinami, případně bylinkami a jedlými květy.

 

Před konzumací jej necháme několik hodin ztuhnout v lednici.

 

Máslové sušenky se dají nahradit jiným druhem sušenek nebo špaldovými či cukrářskými piškoty.

Korpus lze dochutit a obarvit kvalitním kakaem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-jednoduchy-peceny-cheesecake-s-ostruzinami-nejlepsi-recept.html