jaktak.cz

Jak uvařit vepřové kostky s dýní a čerstvým mangoldem | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak uvařit vepřové kostky s dýní a čerstvým mangoldem | recept. Snadný, rychlý a nepříliš známý recept na maso se zeleninou je jedním ze způsobů, jak využít mangold, o kterém byl článek https://www.jaktak.cz/jak-proc-zaradit-mangold-do-jidelnicku-rady-tipy.html. Zároveň spotřebujete i dýni, kterých je v tomto období dostatek. 

Co je potřeba

  • 600 g vepřového masa (plec, kýta, kotleta)
  • 240 g listů mangoldu bez řapíku
  • 1,5 velké cibule
  • 400 g dýně Hokkaidó
  • 1 malá chilli paprička
  • 2 stroužky česneku
  • bobkový list
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • lžíce hladké mouky

Krok 1

Libové vepřové maso nakrájejte na kostky. Můžete si vybrat mezi masem z kýty, plece nebo kotletou.

Krok 2

Dýni rozkrojte, vydlabejte vnitřní část se semeny a nakrájejte ji na stejně velké kousky jako maso. Dýně Hokkaidó se nemusí loupat, slupka změkne při tepelné úpravě.

Krok 3

Cibuli nakrájejte na plátky a orestujte na oleji, přidejte maso a společně osmahněte. Okořeňte drobně nasekanou chilli papričkou bez semínek, bobkovým listem a plátky česneku. Krátce za stálého míchání osmažtevložte dýni, znovu krátce restujte a poté zalijte vývarem. Vše společně duste doměkka. 

Krok 4

Připravte si jíšku (tmavší) z oleje a mouky. Jakmile maso změkne, vmíchejte ji do pokrmu  a 10 minut nechte provařit. Na závěr přidejte nakrájený mangold a ihned odstavte. Osolte podle chuti.

Místo mangoldu můžete přidat čerstvé špenátové listy.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-uvarit-veprove-kostky-s-dyni-cerstvym-mangoldem-recept.html