jaktak.cz

Jak připravit jemnou majonézu z kešu oříšků | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit jemnou majonézu z kešu oříšků | recept. Žádná vajíčka, žádný olej a přece majonéza – ovšem její zdravější alternativa. Snadno ji připravíte z jemných kešu oříšků ochucených pikantní hořčicí, sušeným česnekem a jablečným octem a jejich následným rozmixováním do krémově jemné konzistence.

Co je potřeba

Pro odměřování použijte hrnek o objemu 250 ml

  • 1 hrnek kešu oříšků
  • 1 hrnek horké vody na zalití oříšků
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička sušeného granulovaného česneku
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • ½ lžičky soli
  • ½ hrnku vodu na rozmixování oříšků

Krok 1

2 hodiny předem zalijte kešu oříšky horkou vodou a nechejte je máčet a měknout. Díky tomu bude majonéza mnohem krémovější.

Krok 2

Po uplynutí potřebné doby oříšky slijte a vsypejte je do výkonného mixéru, do něhož zároveň přidejte i hořčici, česnek a sůl.

Krok 3

Zalijte ½ hrnkem vody a ochuťte jablečným octem s citronovou šťávou. Vše rozmixujte do hladké, krémové konzistence.

Krok 4

Jakmile dosáhnete požadované konzistence, majonézu ochutnejte, případně dosolte či přidejte trochu hořčice a poté ji přesuňte do sklenic a uskladněte v lednici, v níž s určitostí týden vydrží.

Tuto jemnou a příjemně svěží majonézu si nejlépe vychutnáte ke hranolkům, pečeným bramborům, nebo ke grilovanému masu.

  • Kešu majonéza plně nahradí i jakýkoliv dip podávaný k zelenině či tortilla chips, Zvláště pak, když ji obohatíte o nadrobno nakrájenou jarní cibulku.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-jemnou-majonezu-z-kesu-orisku-recept.html