jaktak.cz

Jak připravit pestrobarevný salát z červeného zelí ochucený arašídovou zálivkou | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit pestrobarevný salát z červeného zelí ochucený arašídovou zálivkou | recept. V salátové míse promíchané řízné červené zelí se sladkou mrkví a čerstvou petrželkou je kombinací nejen líbivě barevnou, ale především chuťově bezchybnou. A stejně tak bezchybná je i smetanová zálivka s arašídovým máslem, která tradiční zeleninu netradičně chuťově obohatí.

Co je potřeba

Na zeleninovou směs:

  • 1 hlávka červeného zelí
  • 3–4 mrkve
  • 1 hrst nasekané hladkolisté petrželky
  • 2 lžičky soli

Na zálivku:

  • 2 lžíce arašídového másla
  • 2 lžíce medu
  • 3–4 lžíce zakysané smetany s vyšším procentem tuku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce jablečného octa

 

 

Krok 1

Omyté zelí nakrouhejte najemno, oloupanou mrkev nahrubo nastrouhejte a v míse prosolte. Společně pak prsty promíchejte. Zelenina díky tomu krásně zkřehne.

Krok 2

V misce promíchejte med se zakysanou smetanou a arašídovým máslem.

Do zálivky lze použít jak máslo jemné, tak to s křupavými kousky arašídů (tzv. crunchies), pak můžete hotový salát posypat dalšími nesolenými arašídy a podpořit tak chuť zálivky.

Krok 3

Smetanový základ zálivky dochuťte sójovou omáčkou a octem.

Krok 4

Poté zálivku promíchejte s připravenou zeleninou.

Krok 5

Na závěr přidejte nasekanou petrželku a salát tím máte připravený. Před podáváním jej ale nechejte chvilku vychladit a proležet v lednici.

  • Přidáním upečeného a po vláknech natrhaného kuřecího masa dosáhnete úžasně chutného a sytého salátu, který podávaný s pečivem zastane roli hlavního jídla.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-pestrobarevny-salat-z-cerveneho-zeli-ochuceny-arasidovou-zalivkou-recept.html