jaktak.cz

Jak na třenou levandulovou bábovku s tvarohem | recept na sladké pečení

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak na třenou levandulovou bábovku s tvarohem | recept na sladké pečení. Tato třená, jemně máslová a tvarohem zvláčněná bábovka, jejíž lahodnost je ozvláštněna a příjemně provoněna levandulí, je opravdu luxusním moučníkem k odpolední kávě.

Co je potřeba

  • 20 stonků levandule (lze použít levanduli čerstvou, sušenou, ale i zmrazenou, kterou před přidáním do těsta dobře osušíte)
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g polohrubé mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 200 g másla
  • 4 vajíčka
  • 1 vanička plnotučného tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva

 

 

Krok 1

Ve větší míse utřete cukr s povoleným máslem do bělavé pěny.

Krok 2

Přimíchejte vajíčka.

Krok 3

Poté promíchejte s tvarohem.

Krok 4

V druhé míse smíchejte oba druhy mouky s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a otrhanými levandulovými kvítky.

Krok 5

Voňavou sypkou směs následně promíchejte s máslovou částí.

Krok 6

Těsto urovnejte do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy (silikonovou stačí jen lehce vytřít olejem) a vložte do předem vyhřáté trouby na 170 °C (horkovzdušná trouba 150 ° C), ve které bábovku pečte 55–60 minut dle výšky těsta. Před vytažením z trouby raději upečení zkontrolujte zapíchnutím špejle do středu těsta. Pokud vytáhnete špejli suchou, bábovka je upečená.

Ve formě ji pak nechejte zcela vychladnout, teprve pak vyklopte.

  • Pár kapek vanilkové esence přidaných do těsta bábovce jen prospěje, stejně jako jemný třtinový cukr použitý místo krupicového cukru. Obě ingredience dokonale podpoří vůni upečené bábovky.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-trenou-levandulovou-babovku-s-tvarohem-recept-na-sladke-peceni.html