jaktak.cz

Jak udělat jednoduše a rychle likér z Nutelly | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat jednoduše a rychle likér z Nutelly | recept. Známá lískooříšková pomazánka má nekonečné možnosti využití. Dá se použít do náplní, palačinek, dortů, cukroví, zmrzliny, kávových specialit, toastů a je z ní také vynikající likér. Likér se těší popularitě v Itálii, kde se s ním můžete setkat pod názvem Nutellino. Je to lahodný alkoholický nápoj s neuvěřitelně snadnou výrobou, jsou totiž zapotřebí jen 3– 4 ingredience. Likér nejlépe chutná s ledem a lze ho využít při přípravě koktejlů. Přečtěte si recept a zároveň tip na „jedlý dárek“, kterým zaručeně uděláte radost.

Co je potřeba

  • 300 g Nutelly
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 100 ml konzumního 80% lihu nebo vodky
  • 250 ml smetany ke šlehání

Množství je na 1 litr likéru

Krok 1

Na mírném ohni zahřejte mléko, smetanu a přidejte Nutellu. Zahřívejte a stále míchejte, aby se Nutella zcela rozpustila. Dávejte přitom pozor, směs nesmí vařit. Jakmile je hotovo, nechte směs vychladnout.

Krok 2

Do studeného základu vmíchejte alkohol a dobře promíchejte metličkou. V původním receptu je doporučován 95% čistý alkohol. Nic nepokazíte s konzumním lihem. Chcete-li sladší dámské pití můžete přidat 30 g cukru, ale není to nutné, likér je sladký i bez něj. 

Krok 3

Pomocí trychtýře nalijte do láhve, uzavřete a uchovávejte v chladničce maximálně 2 měsíce. Nápoj si můžete vychutnat bezprostředně po přípravě, ale je lepší počkat s konzumací alespoň 24 hodin, likér bude krémovější.

Likér připravíte i bez smetany, zvýšíte jen dávku mléka. Pro dobrý výsledek je nutné plnotučné mléko.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-jednoduse-rychle-liker-z-nutelly-recept.html