jaktak.cz

Jak upravit různými způsoby lososa | recepty

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak upravit různými způsoby lososa | recepty. Dnes vám chceme nabídnout 4 recepty na snadnou a rychlou přípravu lososa. Losos je mořská ryba (chová se i na lososových farmách) s výbornou chutí narůžovělého masa. Delikatesou je uzený losos a tatarák z lososa.

Připravte si:

Jak postupovat:

Porce lososa osolte, okořeňte pepřem a potřete utřeným česnekem. Nechte v chladu 2 hodiny odpočinout. Pak opečte v rozpáleném oleji z obou stran. Hotový steak pokapejte citronovou šťávou a posypejte drobně posekanou natí petržele.

Připravte si:

Jak postupovat:

Porce lososa dejte povařit na 10 minut do vody se solí a citronovou šťávou, pak rybu vyjměte a nechte okapat. Na oleji zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte hořčici, bobkový list, chilli, cukr, sůl a sójovou omáčku. Za stálého míchání povařte10 minut. Zalijte smetanou, octem a zahustěte škrobem rozmíchaným v trošce vody. Nechte přejít varem a odstavte. Rozdělte na porce a ozdobte jemně nakrájeným pórkem.

Připravte si:

Postup:

Plátky lososa osolte, okořeňte pepřem a nechte 2 hodiny v chladu odležet. Opečte rybu na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran a odložte ji stranou (udržujte v teple). Do pánve s olejem přidejte hladkou mouku a vymíchejte světlou jíšku, zalijte smetanou, ochuťte hořčicí, oreganem a citronovou šťávou. Krátce povařte. Do omáčky vložte zpět lososa.

Připravte si:

Jak postupovat:

Porce lososa pokapejte citronovou šťávou, osolte a nechte v chladu chvilku odležet. Pak rybu nakrájejte na menší kousky a opečte společně s žampionovými plátky v horkém oleji. Přendejte do zapékací misky, okořeňte mletým muškátovým oříškem, pokryjte tenkými lístky másla a zapečte pod grilem. Na talíři posypejte petrželovou natí a podávejte s plátkem citronu.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upravit-ruznymi-zpusoby-lososa-recepty.html