jaktak.cz

Jak udělat rybí pomazánku | 3 recepty

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak udělat rybí pomazánku | 3 recepty. Pomazánku z konzervovaných ryb si snadno a rychle uděláte doma z toho, co chladnička nebo spíž dá. Avšak základní věc je mít nějakou rybí konzervu nebo ryby v nálevu. Pomazánku využijete jako pomazánku na chléb, jednohubky i chlebíčkovou veku. Stačí ozdobit plátkem citronu a petrželovou natí či cherry rajčátkem a cibulkou. V článku vám  nabízíme tipy na tři různé pomazánky. Stačí si vybrat.

Krok 1

Rybí pomazánka se strouhanou mrkví

  • 1 krabička ryb v oleji nebo vlastní šťávě
  • 100 g másla nebo jiného vhodného tuku
  • 3 vejce uvařená natvrdo
  • 1 malá cibule
  • 2 sladkokyselé okurky
  • 1 střední mrkev
  • sůl

Změklé máslo utřete s nasekanými vejci a rybím masem. Jestliže pomazánku připravujete z ryb v oleji, sceďte je. Přidejte velmi drobně pokrájenou cibulku a jemně struhanou mrkev s okurkou. Dobře promíchejte a podle chuti osolte. Lze přidat i lžička mletého pepře.

Krok 2

Rybí pomazánka se sýrem a křenem

  • 1 konzerva ryb v tomatě
  • 100 g tvrdého sýra
  • 50 g křenu
  • 100 g majonézy
  • citronová šťáva

Ryby i s rajčatovou omáčkou rozmačkejte, přidejte jemně strouhaný sýr, křen, majonézu a promíchejte. Podle chuti osolte a případně okořeňte.

Krok 3

Pomazánka z kyselých ryb (zavináče, sledě)

  • 300 g naložených ryb
  • 80 g másla
  • 1 cibule
  • citronová šťáva
  • zelená petrželová nať
  • sůl
  • pepř

Rybu umelte nebo nasekejte na drobné kousky. Přidejte ji k utřenému máslu s cibulí. Osolte, okořeňte pepřem a ochuťte citronovou šťávou. Zelenou petrželkou můžete pomazánku zdobit, ale také ji můžete jemně nakrájenou zamíchat do směsi.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-rybi-pomazanku-3-recepty.html