jaktak.cz

Jak na vaječné minifrittaty se zeleninou | recept pro vegetariány

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak na vaječné minifrittaty se zeleninou | recept pro vegetariány. Řadu vaječných, a především k snídani oblíbených pokrmů bezpochyby oživí i tato specialita v podobě malých omelet zpestřených barevnou zeleninou a ochucených slaným sýrem.

Co je potřeba

Uvedené množství odpovídá 12 malým omeletkám

  • 10 vajec
  • 1 červená paprika
  • 2 stonky zelené cibulky
  • 1 malá plechovka sterilovaného hrášku
  • 100 g balkánského sýru
  • sůl a pepř k dochucení

Krok 1

Všechna vajíčka vyklepněte do mísy a metličkou vyšlehejte.

Krok 2

Přidejte nadrobno nakrájenou červenou papriku, na kolečka nasekanou zelenou cibulku a scezený hrášek.

Krok 3

Nakonec vmíchejte nastrouhaný balkánský sýr a dochuťte solí i pepřem.

Sýr lze dle chuti obměnit. Výtečný je například ementál, který díky svému výraznému aroma udělá z omeletek opravdovou delikatesu. Pozadu ale nezůstane ani tučná gouda či eidam.

Krok 4

Ochucenou vaječnou směs rozdělte do formiček na muffiny, které buď vyložíte papírovým košíčkem nebo důkladně vymažete a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C), 25–30 minut dozlatova.

100 ml smetany prošlehané s vajíčky úžasně zjemní chuť a lehce stáhne slanost přidaného sýru. Naopak ke zvýraznění chuti pomohou 2 stroužky česneku.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-vajecne-minifrittaty-se-zeleninou-recept-pro-vegetariany.html