jaktak.cz

Jak na čevabčiči z králíka | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak na čevabčiči z králíka | recept. Přiznám se, že králičí maso není zrovna mým favoritem. Nicméně v některých úpravách ho zvládnu zkonzumovat vcelku v pohodě. V mleté podobě pak není skoro znát. Mám pro vás recept na čevabčiči z králíka, vzhledem k tomu že králík je hodně suchý, je dobré ho doplnit trochu tučnějším masem pro šťavnatost pokrmu.

Co je potřeba

  • 400 g králičího masa
  • 100 g vepřového masa
  • 1 cibule
  • špetka mletého pepře a soli
  • špetka majoránky a sladké papriky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 vejce
  • hladká mouka na obalení
  • olej
  • vařené brambory, červená cibule a hořčice k podávání

 

Krok 1

Maso umeleme na masovém strojku. Jako poslední umeleme cibuli, která nám strojek krásně pročistí. Mleté maso přendáme do mísy. Přidáme koření, vejce i hořčici a důkladně promícháme. Pokud by se nám zdála konzistence příliš řídká, můžeme zahustit strouhankou, ale určitě to s ní nepřehánějte.

Krok 2

Ideální je hmotu nechat odpočívat v ledničce alespoň hodinu. Poté z masa tvarujeme válečky. Snažíme se, aby byly podobně velké, budou se nám pak lépe propékat.

Krok 3

Do misky si nasypeme mouku. Do pánve nalijeme olej a rozehřejeme ho. Každé čevabčiči obalíme v mouce předtím, než ho vložíme do pánve. Všechny šišky opečeme do zlatova ze všech stran. 

Krok 4

Mezitím si oloupeme červenou cibuli, je na syrovo lépe stravitelná, ale pokud ji nemáte, stejně poslouží i obyčejná žlutá. Cibuli nasekáme nadrobno. Čevabčiči podáváme s cibulí, hořčicí a vařenými brambory. Pokud vám zbydou, nejsou špatné ani studené.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-cevabcici-z-kralika-recept.html