jaktak.cz

Jak upéct vláčný kakaový chlebíček s tvarohovo-banánovou nádivkou | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak upéct vláčný kakaový chlebíček s tvarohovo-banánovou nádivkou | recept. Nejen barevným kontrastem, ale i příjemnou vláčností a fantastickou chutí vás zaujme tento zcela nenáročný chlebíček z klasického, kakaem obohaceného litého těsta, které je pak díky svému lehce banánovému akcentu tím nejdokonalejším základem pro skvostnou, banánem prolnutou tvarohovou nádivku.

Co je potřeba

K odměřování použijte čtvrtlitrový hrnek

Na kakaové lité těsto:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 2 vajíčka
  • ¾ hrnku mléka
  • ½ hrnku oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce tmavého kakaa
  • ½ balíčku pudinkového prášku s banánovou příchutí

Na banánovou nádivku:

  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 1 vajíčko
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžičku sušené citronové kůry
  • ½ balíčku pudinkového prášku s banánovou příchutí
  • 1 zralý banán

Krok 1

Nejdříve si připravte náplň, na kterou v míse promíchejte tvaroh s vajíčkem, vanilkovým cukrem i pudinkovým práškem a decentně provoňte citronovou kůrou.

Krok 2

Do hladkého krému pak přidejte na drobné kousky nakrájený banán.

Krok 3

Ve větší míse elektrickými metlami vyšlehejte do světlé pěny vajíčka s cukrem.

Krok 4

Přilijte olej a opět metlami prošlehejte.

Krok 5

Poté přimíchejte vše ostatní. Tedy mléko, mouku, prášek do pečiva, kakao i pudinkový prášek a vypracujte hladké lité těsto.

Krok 6

¾ těsta vložte do větší chlebíčkové formy či srnčího hřbetu s rozměry 9×27 cm.

Krok 7

Podélně do středu urovnejte banánovou nádivku.

Krok 8

Zakryjte zbylým těstem a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C (horkovzdušná trouba 150 °C.), asi 55–60 minut, v případě potřeby ovšem i déle. Záleží na výšce těsta vzhledem k použité formě. Před koncem pečení proto raději otestujte zapíchnutou špejlí, zda je chlebíček již hotový či potřebuje ještě pár minut.

Znamenitý chlebíček upečete i v jahodovém pojetí, kdy chuť i vůně jahod tvoří s kakaem božskou kombinaci. Pro tuto verzi použijete pudinkový prášek s jahodovou příchutí, který v uvedeném poměru přidejte jak do těsta, tak do nádivky a samotnou nádivku pak obohaťte o kousky sladkých jahod.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-vlacny-kakaovy-chlebicek-s-tvarohovo-bananovou-nadivkou-recept.html