jaktak.cz

Jak snadno upéct lité řezy s tvarohovou nádivkou a švestkovými povidly | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak snadno upéct lité řezy s tvarohovou nádivkou a švestkovými povidly | recept. Jednoduchý litý koláč nakrájený na řezy, kde každý kousek obsahuje roky osvědčené a stále oblíbené spojení příjemně ochuceného tvarohu a intenzivních povidel. Takové jsou vláčné a neodolatelně chutné řezy podle tohoto receptu. 

Co je potřeba

Uvedené množství odpovídá plechu o velikosti 25×35 cm a hrnku s objemem 250 ml

Na těsto:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek mléka
  • ½ hrnku oleje
  • 1 prášek do pečiva

Na tvarohovou nádivku:  

  • 500 g tučného tvarohu z vaničky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 vajíčka
  • ¾ hrnku mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • ½ hrnku povidel a 3–4 lžíce rumu na jejich naředění a provonění

Krok 1

Veškeré suroviny potřebné na těsto propracujte ve větší míse do litého těsta bez hrudek.

Krok 2

V druhé míse, opět ze všech potřebných surovin, vymíchejte hladkou a poměrně řídkou tvarohovou nádivku.

Krok 3

Povidla vidličkou v misce prošlehejte s patřičným množstvím rumu tak, aby byla hezky vláčná.

Krok 4

Nyní do vyššího plechu vyloženého pečicím papírem vlijte připravené těsto.

Krok 5

Rovnoměrně rozlijte tvarohovou směs.

Krok 6

Nakonec lžičkou rozmístěte ochucená povidla.

Takto vložte do předehřáté trouby na 170 °C (horkovzdušná trouba 150 °C.) a pečte cca 50–55 minut. Upečený koláč nechejte na plechu zcela vychladnout, tím i zatuhnout a teprve poté, a nejlépe i lehce vychlazené, krájejte na jednotlivé řezy.  

Lákavou a nesmírně chutnou variantu těchto řezů upečete s přidáním 2–3 lžic tmavého kakaa přimíchaného do těsta.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-snadno-upect-lite-rezy-s-tvarohovou-nadivkou-svestkovymi-povidly-recept.html