jaktak.cz

Jak na rychlé asijské stir fry s tofu a čínskými nudlemi | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak na rychlé asijské stir fry s tofu a čínskými nudlemi | recept. Rychlá asijská specialita z prudce osmažených kousků zeleniny obohacených o delikátně pikantní, avšak v závěru i medově nasládlou omáčkou, je impozantní přehlídkou barev, chutí i vůní. A to i v této vegetariánské variantě připravené z uzeného tofu.

Co je potřeba

Do základu:

  • 1 uzené tofu
  • 100 g růžiček brokolice
  • 2 menší mrkve
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 3 lžíce oleje

 čínské nudle z instantní nudlové polévky

Do omáčky:

  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 1 lžička Solamylu
  • 3 lžíce vody

 

Krok 1

Nudle (bez přiložených pytlíčků s ochucovadly) vložte do misky, zalijte vroucí vodou, přiklopte a takto nechejte odložené stranou. Nudle nasají tekutinu a nabobtnají.

Krok 2

Všechnu zeleninu očistěte a mrkev buď nahrubo, delšími tahy nastrouhejte či pomocí škrabky julienne vytvořte hezky tenké nudličky. Růžičky brokolice nakrájejte na menší kousky o velikosti sousta a zelenou cibulku nasekejte na tenká kolečka.

Krok 3

Smícháním medu, prolisovaného česneku, najemno nastrouhaného zázvoru a sójové i rybí omáčky připravte v misce omáčku.

Krok 4

Nyní nejlépe v pánvi wok rozpalte olej a zprudka na něm osmažte na menší kostky nakrájené tofu.

Krok 5

Poté do pánve přidejte veškerou připravenou zeleninu a za občasného míchání nechejte zavadnout.

Krok 6

K orestované směsi přilijte omáčku a přibližně 5 minut povařte.

Krok 7

Nakonec přidejte Solamyl předem rozmíchaný s vodou a ještě asi tak 2 minuty povařte, dokud omáčka nezíská příjemně táhlou konzistenci.

Oceníte-li více spíše řidší omáčku, použijte k rozmíchání Solamylu vody o trochu více.

Podávejte s již hotovými nudlemi, které můžete nechat samostatně v misce, nebo je vhodit do uvařené směsi, promíchat a podávat vše dohromady.

Do omáčky lze přimíchat i lžíce srirachy, tedy výrazně pálivé omáčky, která výsledný pokrm dochutí.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-rychle-asijske-stir-fry-s-tofu-cinskymi-nudlemi-recept.html