jaktak.cz

Jak vymíchat jemnou pomazánku z taveného sýru, vajíček a tresčích jater | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak vymíchat jemnou pomazánku z taveného sýru, vajíček a tresčích jater | recept. Jemná chuť tresčích jater, podpořená stejně tak jemnými, natvrdo uvařenými vajíčky je úžasně harmonickým základem pomazánky prolnuté taveným sýrem i nezbytnou kapkou majonézy a v závěru výstižně dochucené česnekem s jarní cibulkou.

Co je potřeba

  • 1 konzerva tresčích jater
  • 2 natvrdo uvařená vajíčka
  • 4 trojúhelníčky smetanového taveného sýru
  • 3 lžíce majonézy
  • 3 stroužky česneku
  • 1–2 stonky zelené cibulky
  • sůl a pepř k dochucení

Krok 1

Tresčí játra vyklopte z plechovky, přičemž přebytečný olej předem slijte a vidličkou je rozmělněte.

Krok 2

Do misky k játrům pak přidejte na jemném struhadle nastrouhaná uvařená vajíčka a spolu s taveným sýrem rozmíchejte.

Krok 3

Ochuťte prolisovaným česnekem, solí, pepřem a přidejte nadrobno nasekanou cibulku.

Krok 4

Na závěr zvláčněte majonézou. Dle chuti ji můžete přidat i více.

Takto připravenou pomazánku podávejte s čerstvým či opečeným chlebem, avšak skvěle se hodí i na chlebíčky či jednohubky.

  • Velmi delikátní pomazánku připravíte s použitím křepelčích vajíček.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vymichat-jemnou-pomazanku-z-taveneho-syru-vajicek-trescich-jater-recept.html