jaktak.cz

Jak udělat dezert pečené hrušky v zázvorovém sirupu | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

V chuti i vůni působivé spojení sladkého javorového sirupu s výrazně ostrým zázvorem posune jemné hrušky tím správným směrem. Během chvilky pečení sladký zázvorový sirup přemění ovoce v působivý dezert, který v podobě příjemně měkké pečené hrušky přímo vybízí k doplnění vanilkovou zmrzlinou. Nechte si chutnat!

Co je potřeba

  • 2 hrušky

Na výrazný, sladce laděný zázvorový sirup:

  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 180 ml vody
  • 60 ml javorového sirupu
  • ½ lžičky bramborového škrobu

Krok 1

To, co pečené hrušky pozvedne na působivý dezert je sladký zázvorový sirup, v němž jsou hrušky pečené. Kromě uvedených surovin je na něj zapotřebí ještě misky, ve které vidličkou rozmíchejte bramborový škrob s vodou, oslaďte javorovým sirupem, a nakonec zapůsobte výrazně ostrým zázvorem nakrájeným na opravdu malé kousky.

Krok 2

Nyní oloupejte hrušky, rozpulte je a zbavte jadřince. Očištěné hrušky vložte do zapékací mísy.

Zapékací mísu můžete vymazat máslem, které se během pečení promísí se sladkým zázvorovým sirupem a dodá mu působivě jemný máslový tón.

Krok 3

Hrušky v zapékací míse přelijte připraveným sladkým zázvorovým sirupem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C (horkovzdušná trouba 180 °C). Pečte 25–35 min. tak, aby hrušky lehce změkly, ale nebyly zcela propečené a výrazně měkké.

Upečené hrušky na dezertním talířku přelijte sladkým zázvorovým sirupem a ozdobte působivým kopečkem vanilkové zmrzliny.

Dle uvedeného postupu zapůsobí v dezertu i sladká jablka. Těm navíc lahodí špetka skořice přidaná do sladkého zázvorového sirupu.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-dezert-pecene-hrusky-v-zazvorovem-sirupu-recept.html