jaktak.cz

Jak uvařit vaječný punč, svařené pivo a další 2 horké nápoje

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Horké nápoje s alkoholem jsou oblíbené zejména v zimě – na zahřátí. Neumíme si bez nich představit tradiční vánoční trhy a přijdou vhod i po vycházce v mrazivém počasí. Jak si připravit doma netradiční „svařáky“, které jsou hitem na adventních trzích u našich sousedů v Německu, se dozvíte, přečtete-li si následující článek. Věřte nám, že nápoje vaječný punč, vánoční svařené pivo, Horká babička i svařený gin stojí z ochutnání.

Eier punch, nápoj, na který se každý rok těším.

Co je potřeba:

Pracovní postup:

Žloutky vyšlehejte s cukrem, skořicí a citronovou šťávou v míse do pěny. Musíte ušlehat opravdu pěnu, takže buďte trpěliví.

Vaječnou pěnu vlijte do vyššího hrnce, přilijte bílé víno a rum. Za stálého míchání pomalu zahřívejte, ale nevařte! Těsně před varem nápoj odstavte. Podle chuti přidejte šlehačku, rozlijte a povrch poprašte skořicí.

Místo svařeného vína vyzkoušejte toto ovocné, kořeněné svařené pivo (Glühbier)

Co je potřeba:

Pracovní postup:

Do hrnce nalijte pivo a višňový džus. Přidejte badyán, hřebíček a plátky citronu. Nakonec oslaďte medem a velmi pomalu nechte nápoj prohřát. Nesmíte ho však vařit, aby se neodpařil alkohol.

Horký nápoj nalijte do sklenic a do každé přidejte svitek skořice. Hrnek můžete ozdobit plátkem citronu.

Klasické svařené víno jste už určitě někdy ochutnali, ale znáte svařený gin? Tento pikantní nápoj není tak sladký, je nahořklý a výborně chutná.

Co budete potřebovat:

Jak postupovat:

V hrnci přiveďte k varu brusinkovou šťávu, pomerančovou šťávu, cukr, skořici a jalovčinky. Nechte louhovat zhruba 10 minut. Čaj zalijte vroucí vodou a nechte louhovat 5 minut. Pak promíchejte horkou šťávu s čajem, ginem a můžete podávat.

Krémový punč z mléka, žloutku a brandy se zajímavým názvem, oblíbený nejen na vánočních trzích, ale i v zimě na horách.

Co je potřeba:

Jak postupovat:

Ohřejte mléko s medem. Žloutky vyšlehejte do pěny. Do horkého mléka přidejte brandy a žloutkovou pěnu. Rozlijte do sklenic a posypte špetkou čerstvě strouhaného muškátového oříšku. Chcete-li nápoj vylepšit, přidejte trochu ušlehané smetany a ozdobte hoblinkami čokolády.


 


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-uvarit-vajecny-punc-svarene-pivo-dalsi-2-horke-napoje.html