jaktak.cz

Jak se správně nalíčit

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 5 až 10 minut

V každodenním vzhledu bychom líčení neměly přehánět, navečer se ale můžeme bez obav nalíčit silněji. Ukážeme si, jak zvýraznit své oči a jak mít krásné rty.

Krok 1

Začneme tvářenkou na oči. Podle typu obličeje volíme i vhodný postup. A)Oválný obličej – tvářenku nanášejte přímo na lícní kosti, ale neměla by jít k nosu blíže než na šířku dvou prstů. A také by neměla dosahovat níže než ke špičce nosu. Tvářenku nedávejte ale příliš vysoko. Ponechte tam trochu světlejšího místa pro vyniknutí vašich očí. Srdčitý obličej – tvářenku nanášejte také přímo na lícní kosti. Špičatou bradu zjemněte slabounce tvářenkou. Nenechávejte žádné ostré čáry, můžete je zjemnit jemným popraškem pudru. Obdélný obličej – tvářenku nanášejte od středu lícní kosti směrem k vlasům, pro změkčení a prodloužení obličeje. Navíc obličej opticky zkrátíte stopou tvářenky na bradě a na čele. Horní okraj tvářenky můžete nechat dojít až nad úroveň očí. Kulatý obličej – tvářenku nanášejte od středu lícních kostí do stran ke spánkům. Spodní okraj tvářenky si udělejte až pod úroveň špičky nosu. Není dobré používat příliš moc tvářenky.

Krok 2

Pokračovat můžeme zvýrazněním očí. Používejte alespoň dvoje oční stíny, střední odstín na celé víčko a tmavší odstín na záhyb a vnější třetinu víčka, aby oči vypadaly opticky hlubší. Linky nanášejte tence kolem celého oka, blízko řas. Na večer použijte silnější a výraznější oční linky. Při večerním líčení můžete své oči ještě zvýraznit světlejším tónem pod obloukem obočí. Obočí by mělo být vždy udržované. Napoprvé byste si měla zajít k odborníkovi, který vám správně vytvaruje obočí, a pak už si ho jen doma udržujete. Obecně ale platí, že u kulatého obličeje by mělo obočí mířit ke špičce ucha, u oválného obličeje by se mělo obočí stáčet dolů k ušnímu lalůčku. U toho, kdo má obdélný obličej nakloňte linku směrem ke středu ucha a u srdčitého obličeje tvarujte obočí od přímé linie obočí k vrcholku ucha.

Krok 3

A pak samozřejmě nesmíme zapomenout na rty. Opět volíme postup podle typu našich rtů. Tenké rty zvýrazněte na horním „m“ konturovací tužkou a spodní okraj rtů po jeho přirozeném okraji, používejte střední tóny barev rtěnek. Barvy s leskem dodají vašim rtům plnost. Příliš tmavá rtěnka by vám rty zúžila, proto je nepoužívejte. Máte- li malé rty, zkuste si úsměv rozšířit zvýrazněním koutků vašich úst. Střídejte vrstvy rtěnky a konturovací tužky. Rty se svislými koutky. Konturovací tužkou si jemně načrtněte zvednuté koutky úst. Na střed rtů použijte tmavší barvu než na koutky.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-se-spravne-nalicit.html