jaktak.cz

Jak využít ovesné vločky: 3 zdravé a chutné recepty, které skvěle zasytí

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Ovesné vločky nejsou jen nudná snídaňová kaše. Jsou výživné, levné, snadno dostupné a neuvěřitelně všestranné. Kromě toho, že jsou skvělým zdrojem vlákniny a energie, se dají využít i do slaných jídel nebo pečení. Přinášíme tři osvědčené recepty: sladkou kaši, pečený nákyp a dokonce i polévku!

Ingredience (1 porce):

Postup:
Vložky nasypte do kastrůlku, přilijte mléko a přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte 5 minut, dokud kaše nezhoustne. Osladit můžete medem až na konci. Servírujte s čerstvým ovocem, skořicí, oříšky nebo lžící jogurtu.

Tip: Přidejte nastrouhané jablko a skořici přímo do kaše – získá úžasnou chuť a vůni.

Ingredience (4 porce):

Postup:
Vločky namočte na 15 minut do mléka. Poté smíchejte s vejci, tvarohem, medem, ovocem, skořicí a špetkou prášku do pečiva. Vlijte do menší zapékací formy a pečte na 180 °C asi 30–35 minut dozlatova. Podávejte teplé i studené.

Skvělá zdravá snídaně nebo svačina do práce.

Ingredience (4 porce):

Postup:
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte nastrouhanou mrkev a petržel. Po chvilce zalijte vývarem, přidejte vločky a dochuťte. Vařte cca 10 minut, dokud zelenina nezměkne a vločky nezhoustnou. Na závěr dochuťte majoránkou a česnekem.

Tato polévka zasytí a přitom zůstává lehká. Skvělá varianta místo jíšky!

Ovesné vločky tak v kuchyni nemusí zůstat jen u snídaně – dají se využít na sladko i naslano, od kaší až po hlavní jídla. Jsou ideální pro každého, kdo chce jíst zdravě, chutně a jednoduše.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyuzit-ovesne-vlocky-3-zdrave-chutne-recepty-ktere-skvele-zasyti.html