jaktak.cz

Jak připravit vajíčkovou pomazánku? Rovnou na 4 způsoby, tradiční i moderní

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Vajíčková pomazánka patří mezi stálice české kuchyně. Je rychlá, levná, sytá a díky své jemné chuti se hodí na chléb, rohlík i jako součást jednohubek pro návštěvy. Čeká vás brzy oslava narozenin, přijede vzácná návštěva, nebo jdete naopak vy k někomu a chcete přinést výtečný kousek pohoštění? Vsaďte právě na "obyčejná" vajíčka se správným dochucením. Ačkoliv ji většina z nás zná v tradiční podobě s majonézou, existuje mnoho variací, které stojí za vyzkoušení. Nabízíme čtyři osvědčené recepty – od klasiky až po lehčí či výraznější verze pro ty, kteří rádi objevují nové chutě.

Ingredience:

Postup:
Vejce nastrouhejte nahrubo, zamíchejte s majonézou a hořčicí. Ochuťte solí, pepřem a přidejte nasekanou jarní cibulku. Jednoduchá, hutná a vždy spolehlivá.

Ingredience:

Postup:
Vajíčka rozmačkejte vidličkou, přidejte jogurt a hořčici. Dochuťte a zlehka vmíchejte bylinky. Výsledek je svěží, jemný a méně kalorický.

Ingredience:

Postup:
Vejce smíchejte s majonézou, přidejte papriku, chilli i cibuli. Pomazánka má výraznější, lehce kouřovou chuť a skvěle se hodí na topinky.

Ingredience:

Postup:
Tvaroh s máslem vyšlehejte dohladka. Přidejte nasekaná vejce a pažitku. Tato verze je krémová, ale pořád lehká a velmi sytá.

Hodí se na chlebíčky, tousty i domácí pečivo. Skvěle poslouží jako rychlá večeře, pohoštění pro hosty i svačina do práce. Díky čtyřem variantám si každý může vybrat chuť, která mu sedne – od klasiky po moderní odlehčení.

Pokud chceš, mohu pro tebe článek upravit pro web, magazín nebo přidat i fototipy k prezentaci.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-vajickovou-pomazanku-rovnou-na-4-zpusoby-tradicni-i-moderni.html