jaktak.cz

Jak připravit vynikající bramborový salát? Tady je klasika i lehčí varianta

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Bramborový salát patří k nejoblíbenějším pokrmům české kuchyně. Je stálicí svátečních stolů, rodinných oslav i běžných obědů. Přestože se recepty liší rodinu od rodiny, základem vždy zůstávají kvalitní brambory a vyvážená chuť. Je ale fakt, že i když salát připravují ze stejných surovin např. sama maminka a ve své domácnosti už sama osamostatněná dcera, většinou se setkáme se saláty, které jsou v něčem jiné a nechutnají stejně. Takže kolik salátů ochutnáte, tolik obměn poznáte. Přinášíme dvě osvědčené varianty – tradiční českou klasiku a lehčí, svěží verzi pro moderní stravování.

Suroviny (cca 6 porcí):

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme najemno nasekanou cibuli, nakrájené okurky, mrkev a hrášek. Vmícháme majonézu, hořčici a lák z okurek. Dochutíme solí a pepřem a necháme alespoň 3 hodiny odležet v lednici, ideálně přes noc.

Suroviny (cca 4–5 porcí):

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nakrájíme na větší kusy. Smícháme je s jarní cibulkou, okurkou a nasekanými bylinkami. Z jogurtu, hořčice, oleje a citronové šťávy připravíme zálivku, kterou do salátu lehce vmícháme. Dochutíme solí a pepřem a podáváme vychlazené.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-vynikajici-bramborovy-salat-tady-je-klasika-i-lehci-varianta.html