jaktak.cz

Jaký oběd připravit na Silvestra? Kuřecí maso v jemné červené omáčce vás nadchne

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Silvestr je dnem, kdy většina z nás myslí hlavně na večerní oslavy. Právě proto by měl být oběd spíše lehčí, ale přesto dostatečně chutný a slavnostní. Ideální volbou je kuřecí maso v jemné červené omáčce, které nezatíží trávení, dobře zasytí a zároveň krásně zapadne do posledního dne v roce svou barvou i chutí.

Červená omáčka navíc působí slavnostně a lze ji připravit na několik způsobů – z rajčat, papriky nebo s trochou vína. Výhodou tohoto jídla je také rychlá příprava a možnost snadného ohřátí.

Kuřecí maso je lehké, dobře stravitelné a oblíbené napříč generacemi. Červená omáčka dodá jídlu výraznější chuť, aniž by byla těžká. Pokrm se hodí jak k rodinnému obědu, tak k poklidnému dni plnému příprav na večerní oslavy.

Suroviny na 4 porce

Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej, maso zprudka opečeme ze všech stran a vyjmeme stranou. Do stejné pánve přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme česnek, sladkou papriku a krátce promícháme.

Vmícháme rajčatový protlak, přilijeme rajčata z konzervy a vývar. Dochutíme solí, pepřem, špetkou cukru a bylinkami. Do omáčky vrátíme maso a necháme vše zvolna dusit asi 15–20 minut, dokud není kuře měkké a omáčka lehce zhoustne.

Pokrm se skvěle hodí k rýži, těstovinám, opečeným bramborům i bramborové kaši. Můžete si vybrat to, co máte rádi. Díky rajčatové omáčce je jídlo svěží a nepůsobí těžce.

Silvestrovský oběd by měl být jednoduchý, chutný a barevný. Kuřecí maso v červené omáčce tyto požadavky splňuje a připraví vás na dlouhý večer plný oslav a pohody.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jaky-obed-pripravit-na-silvestra-kureci-maso-v-jemne-cervene-omacce-vas-nadchne.html