jaktak.cz

Jak udělat šťouchané brambory s jarní cibulkou

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Velikonoční oběd je rituál, ke kterému patří šťouchané brambory s jarní cibulkou.

Co je potřeba

Pro 4 osoby:

750 g nových brambor

1 cibule, nakrájená na větší kousky

3 lžíce másla + 1 lžíce olivového oleje

1 svazek jarní cibulky, nadrobno nasekaný

sůl a čerstvě mletý pepř

100 ml 12% smetany

Krok 1

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a rozšťoucháme na hrudky.

Krok 2

Cibuli osmahneme na másle s olivovým olejem do světle karamelové barvy a přisypeme ji k bramborám i s tukem.

Krok 3

Přidáme cibulku, sůl a pepř a polovinu ohřáté smetany.

Krok 4

Dobře promícháme a přidáme zbylou smetanu dle toho, jakou chceme získat výslednou konzistenci.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-stouchane-brambory-s-jarni-cibulkou.html