jaktak.cz

Jak udělat velikonoční jidáše | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat velikonoční jidáše | recept. Jidáše jsou velmi oblíbené velikonoční pečivo, které je známo již po několik staletí. My si teď velikonoční jidáše připravíme v naší kuchyni. Tady je recept.

Co je potřeba

500 g polohrubé mouky
100 g másla
1/4 litru mléka
50 droždí
1 vanilkový cukr
2 žloutky
strouhaná kůra
trocha soli
50 g sekaných loupaných mandlí na posypání
1 bílek na potření těsta

Krok 1

Droždí promícháme se 1 lžící cukru, přidáme trochu mléka a mouky.

Krok 2

Těsto necháme vykvasit. Do mísy dáme ostatní přísady, přidáme kvásek a vypracujeme pružné těsto.

Krok 3

Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem.

Krok 4

Vykynuté těsto rozválíme na vále posypaném moukou a skleničkou vypichujeme kolečka.

Krok 5

Přendáme na plech, ještě chvíli necháme kynout. Uděláme rýhy, potřeme rozšlehaným bílkem s troškou mléka a posypeme mandlemi.

Krok 6

V předehřáté troubě upečeme dorůžova. Podáváme čerstvé a s medem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-velikonocni-jidase-recept.html