jaktak.cz

Jak udělat panacottu | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat panacottu | recept. Recept na panacottu - tradiční italský dezert. Panacotta (či pana cotta) je smetana svařená se želatinou, mlékem a cukrem v tuhém stavu. Známá je panacotta v Řecku, v Itálii nebo Francii.

Co je potřeba

200 g cukru
1 vanilkový lusk
2 plátky želatiny
máta a ovoce na ozdobu
500 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka

Krok 1

Připravíme si formičky. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí se ale vařit.

Krok 2

Do dalšího hrnce nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem.

Krok 3

Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout.

Krok 4

Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme.

Krok 5

Hotovou hmotu vlijeme do formiček a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.

Krok 6

Vychlazený krém panacotta vyklopíme na talíř, ozdobíme ovocem a mátou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-panacottu-recept.html