jaktak.cz

Jak udělat Tartuffo

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Zmrzlinový dezert

Co je potřeba

Pro 4 osoby:

6 žloutků

100 g hnědého cukru

2 lžíce medu

125 ml silné černé kávy

750 ml šlehačky

1/2 vanilkového lusku

100 ml mléka

60 g cukru

100 g kokosového krému

4 kopečky vanilkové zmrzliny

4 lžíce kakaa a strouhaného kokosu na posypání

Krok 1

V horké vodní lázni ušleháme dotuha 3 žloutky s cukrem a medem.

Krok 2

Přidáme silnou kávu a mícháme, až krém vychladne.

Krok 3

Ušleháme dotuha smetanu a do krému jí přimícháme jen třetinu

Krok 4

Necháme 2 hododiny mrazit. Vanilkový lusk rozloupneme, dřeň vyškrabeme. Povaříme v mléce. Lusk vyjmeme.

Krok 5

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny.

Krok 6

Přilijeme mléko a v horké vodní lázni vyšleháme.

Krok 7

Mícháme, až krém zchladne, a přidáváme kokosový krém.

Krok 8

Vmícháme zbytek šlehačky a necháme také 2 hodiny mrazit.

Krok 9

Na dno dvou formiček dáme kopeček vanilkové zmrzliny a doplníme kávovou.

Krok 10

Do dalších formíček dáme po kopečku kávové zmrzliny a na ni kokosovou. Dezert necháme jestě 1 hodinu mrazit.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-tartuffo.html