jaktak.cz

Jak udělat posvícenskou husu | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat posvícenskou husu | recept. Obvyklými znaky posvícení jsou posvícenské koláče, místní speciality, taneční zábavy a jiné slavnosti. V některých regionech při této slavnosti figurují i zvířata jako beran, houser, kačer nebo kohout.

Co je potřeba

1 husa
sůl
kmín
plátky jablek

Krok 1

Husu na povrchu i zevnitř osolíme a pokmínujeme.

Krok 2

Vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě pečeme doměkka.

Krok 3

Během pečení podléváme vypečenou šťávou.

Krok 4

Čisté, vypečené sádlo odebíráme.

Krok 5

Upečenou husu vyjmeme z pekáče.

Krok 6

Ve zbylé šťávě podusíme plátky jablek, kterými poté husu ozdobíme.

Krok 7

Podáváme s červeným zelím a houskovými knedlíky.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-posvicenskou-husu-recept.html