jaktak.cz

Jak udělat jehněčí žebírka | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat jehněčí žebírka | recept. Jehněčí maso patří mezi tradiční pokrmy ve většině zemí Evropy, jelikož ovce se zde chovají už jedenáct tisíc let. A pokud jste jehněčí maso ještě nejedli, tak teď máte příležitost si jeden recept vyzkoušet. Věřte, že si na jehněčích žebírcích pochutnáte.

Co je potřeba

8 jehněčích žebírek
sůl
mletý bílý pepř
hladká mouka
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 velká cibule
100 g tvrdého sýra
1 – 2 vejce
worcesterská omáčka

Krok 1

Odblaněná jehněčí žebírka zbavíme přebytečného tuku.

Krok 2

Částečně odkrojíme od kosti, na okrajích nařízneme a zlehka naklepneme.

Krok 3

Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na oleji opečeme.

Krok 4

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný sýr, vejce a ochutíme kapkami omáčky.

Krok 5

Směs naneseme na opečená žebírka a na mřížce rozehřátého grilu zapečeme.

Krok 6

Zapečená žebírka podáváme s pečenými bramborami nebo zeleninovým salátem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-jehneci-zebirka-recept.html