jaktak.cz

Jak udělat houbové ragú | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat houbové ragú | recept. Pokud jsme si zašli na houby do lesa, musíme je dostateně upravit. Houbové pokrmy bychom měli připravovat pouze z čerstvých, nezapařených a nečervivých hub. My si teď připravíme houbové ragú a tady je můj recept!

Co je potřeba

2 středně velké cukety
1 menší pórek
1 lžíce oleje
1 zelená a 1 červená paprika
sůl
mletý pepř
250 g žampionů
2 lžíce hladké mouky
250 ml zeleninového vývaru
5 lžic sterilovaného hrášku

Krok 1

Cukety oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Krok 2

Bílou část pórku nakrájíme a na oleji osmahneme.

Krok 3

Přidáme cukety a nakrájené papriky, osolíme, opepříme a dusíme 10 minut.

Krok 4

Pak vmícháme nakrájené houby, krátce je podusíme a zaprášíme moukou.

Krok 5

Za stálého míchání přilijeme vývar a dusíme 15 minut.

Krok 6

Po přidání hrášku pokrm prohřejeme. Vhodnou přílohou jsou brambory.

Tipy

Houby můžeme během tepelné přípravy trochu okyselit, čímž zvýšíme jejich stravitelnost.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-houbove-ragu-recept.html