jaktak.cz

Jak udělat filé ze pstruha v lávovém grilu | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat filé ze pstruha v lávovém grilu | recept. Lávové grily jsou velkým trendem v oblasti zdravějšího grilování, které probíhá za použití lávových kamenů. Žár lávových kamenů je srovnatelný s dřevěným uhlím. Lávové kameny jsou porézní a tak vstřebávají kapající tuk z masa a marinád, čímž zabraňují nežádoucímu vzniku škodlivin a hoření. My si teď připravíme filé ze pstruha v lávovém grilu. Tady je recept.

Co je potřeba

4 středně velcí pstruzi
sůl
mletý pepř
trocha oleje

Na uzení:
malé štěpinky dřeva
1 lžička černého čaje

Krok 1

Vykuchaným pstruhům odřízneme hlavy, podílně je rozpůlíme a odstraníme páteř.

Krok 2

Připravená filátka mírně osolíme, opepříme, zlehka potřeme olejem a necháme 3 hodiny odležet.

Krok 3

Na rošt dáme velý čtverec alobalu a nasypeme lehce navlhčené štěpiny dřeva s trochou čajových lístků.

Krok 4

Přikryjeme dalším čtvercem alobalu potřeným olejem a na něj rozložíme pstruhy.

Krok 5

Zapálíme oheň, přiklopíme víko lávového grilu a při nižší teplotě necháme 12 minut působit teplo a dým.

Krok 6

Uprostřed grilování můžeme porce ryb obrátit.

Krok 7

Podáváme s bramborovým salátem nebo studené s pečivem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-file-ze-pstruha-v-lavovem-grilu-recept.html