jaktak.cz

Jak udělat jehněčí žebírka zapečená se sýrem | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat jehněčí žebírka zapečená se sýrem | recept. Víte, že jehněčí maso poskytuje člověku bílkoviny s esenciálními aminokyselinami, které jsou cenné pro tvorbu a funkčnost buněk, tkání a orgánů? Každý by měl aspoň ochutnat. Vyzkoušíme tentokrát jehněčí žebírka zapečená se sýrem. Dobrota, kterou si zamilujete.

Co je potřeba

8 jehněčích žebírek
sůl
mletý bílý pepř
hladká mouka
2 lžíce oleje
1 velká cibule
1 lžíce másla
100 g tvrdého sýra
1 – 2 vejce
worcesterká omáčka

Krok 1

Odblaněná žebra zbavíme přebytečného tuku, částečně odkrojíme od kosti a na okrajích nařízneme a zlehka naklepeme.

Krok 2

Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji.

Krok 3

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný sýr, vejce a ochutíme kapkami omáčky.

Krok 4

Směs naneseme na opečená žebra a na grilu zapečeme.

Krok 5

Žebírka podáváme s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Sýrovou krustu můžeme zpestřit nadrobno nakrájenou petrželkou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-jehneci-zebirka-zapecena-se-syrem-recept.html