jaktak.cz

Jak udělat slepici na víně | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat slepici na víně | recept. Recept na slepici na víně. Starší slepici lze před dušením uvařit v osolené vodě. Vývar pak můžeme použít na polévku. Uděláme si nyní společně skvělý oběd. Budeme potřebovat slepici, kterou si upravíme na víně. Dobrou chuť!

Co je potřeba

1 slepice nebo velké kuře
sůl
mletý pepř
1 lžíce koření divočina
hladká mouka
2 lžíce oleje
100 g slaniny
1 cibule
130 ml červeného vína
2 mrkve
¼ celeru
2 petržele
1 lžíce kečupu
petrželka

Krok 1

Slepici naporcujeme, osolíme, okořeníme, poprášíme moukou a na oleji opečeme.

Krok 2

Maso vyjmeme, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a lehce rozškvaříme.

Krok 3

Pak přisypeme nakrájenou cibuli, zpěníme, maso vrátíme, podlijeme trochou vody a vínem a dusíme.

Krok 4

Dle potřeby podléváme.

Krok 5

V polovině dušení přidáme na kostky nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka.

Krok 6

Omáčku ochutíme kečupem a povaříme.

Krok 7

Nakonec přidáme nakrájenou petrželku.

Krok 8

Podáváme s opečenými bramborami nebo bramborovou kaší.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-slepici-na-vine-recept.html